728 x 90 – Header
728 x 90 – Header

Koekelare wordt Fair Trade Gemeente

Koekelare wordt Fair Trade Gemeente

KOEKELARE Op vrijdag 12 juni wordt aan Koekelare de titel Fair Trade Gemeente toegekend. Deze uitreiking vindt plaats in de cultuurzaal De Balluchon om 19 uur. Na een verwelkomingswoordje door schepen Carole Himpens, bevoegd voor ontwikkelingssamenwerking, wordt tekst en uitleg gegeven rond de zes pijlers van Fair Trade. Elien Spillebeen, regionaal begeleider FairTradeGemeente vertelt ons over het hoe en waarom van deze eervolle titel. Eén van de aspecten rond eerlijke handel behelst de promotie van lokaal geteeld voedsel. We zijn dan ook verheugd U diezelfde avond een informatieve folder voor te stellen die is uitgewerkt in samenspraak met de landbouwraad. Deze folder omvat een voorstelling van landbouwers en hun producten die kaderen binnen het aspect lokale productie. Rond het thema landbouw en duurzaamheid wordt vervolgens het woord gegeven aan deskundige Anneleen Dedeyne.

Voor de effectieve uitreiking van de titel Fair Trade Gemeente wordt nog een woordje uitleg gegeven rond Puro koffie. Sinds kort is Koekelare helemaal in de ban van deze koffie die het Max Havelaar keurmerk draagt. Dit keurmerk garandeert de consument een eerlijk product, zowel op ecologisch als sociaal vlak. De intermezzo’s tussen de respectievelijke toespraken worden muzikaal ingelijst door “Picking Combo”, een duo bestaande uit Yannis Landrin en Stephen Scharmin, die voor U wereldmuziek brengt. Deze avond kunt U kennismaken met een keur aan lokaal geteelde producten, gepresenteerd door betrokken landbouwers. Wie graag deze uitreiking bijwoont kan zich aanmelden bij het onthaal van het gemeentehuis te Koekelare, of telefonisch op het nummer 051 58 92 01.

Ad Bazuin Digitaal – Content

About The Author

Dit bericht werd geplaatst door de redactie van Bazuin. Hebt u ook een leuk artikel? Stuur het door naar redactie@bazuin.be!

Related posts